Hulp nodig?

[email protected]

Track42 loopt de 20km van Brussel tvv de MS Liga Vlaanderen

20 km door Brussel: 40ste editie

Afgelopen weekend liep Track42 de 20km van Brussel samen met, en ten voordele van, de MS Liga Vlaanderen.

Een verslag door Paul Van Limbergen van de MS Liga Vlaanderen:

Met een twintigtal enthousiaste sportievelingen klopten we zondag 19 mei aan bij Track42 in hartje Brussel. Sommigen spoorden er met de trein naartoe, anderen vervoegden zich met de wagen. Vladimir Vroonen, zaakvoerder van Track42 en IT-partner waar MS-Liga Vlaanderen dag en (soms) ’s nachts beroep op kan doen, had ons uitgenodigd om deel te nemen aan de veertigste editie van de 20 kilometer dwars door Brussel.

Het Begin

Tijdens een overleg was immers de idee gerijpt om een sponsorloop te organiseren ten voordele van MS-Liga Vlaanderen. Aangezien het redelijk kort dag was om de nodige voorbereidingen te treffen, stuurden we een bericht uit om mogelijke deelnemers te rekruteren om aan deze behoorlijke intense loop deel te nemen. Voorwaarde was uiteraard dat de gezondheid van de geïnteresseerden de inspanning moest toelaten en dat de benen uiteraard in staat moesten zijn om het twintig kilometer lang vol te houden.

Al snel liepen de reacties binnen en waren er vijf personen met MS bereid om samen met nog een vijftiental anderen sympathisanten zich te wagen aan deze uitdaging (jammer dat één persoon met MS zich op de valreep moest afmelden om gezondheidsredenen).

Track42 zorgde voor de inschrijvingen en tien weken op voorhand werd een trainingsschema uitgestuurd (voor hen die hier zin en/of behoefte aan hadden), wat een minimale periode is om van vlot tien kilometer joggen door te groeien tot de twintig kilometer. Tot eenieders verbazing bleken de meesten echte “diehards” te zijn die met veel passie en goesting ware kilometervreters waren.

Zondag: de grote dag

Niettemin: zondagochtend maakten sommigen zich toch met een gezonde dosis zenuwachtigheid klaar om de “calvarietocht” aan te vatten. We trokken onze mooie truitjes aan (met dank aan Track42), en spoorden met de metro naar het Jubelpark waar het vertrekpunt gelegen was. We gingen nog snel op de foto en zochten nog enkele medejoggers op die rechtstreeks naar de startlocatie waren gekomen.

Omstreeks half elf mocht onze wave onder een stralend maar niet te warm zonnetje vertrekken, dus ideale omstandigheden. Het parcours kende een makkelijke start maar na amper drie kilometer kreeg je drie tunnels op de Louizalaan te verwerken en die beten al even flink in de kuiten. Ook het schouder aan schouder lopen met 40.000 andere joggers was geen sinecure, die heel wat inspanningen kostte.

Vervolgens slingerde de tocht door het frisgroene Ter Kamerenbos. Vandaar maakten we een wijde bocht naar het Woluwepark en daar wachtte ons een steile klim vanaf kilometerpaal 16. Het looptempo zakte er behoorlijk en wie zijn fysieke capaciteiten eerder had overschat, betaalde daar zwaar voor. De laatste kilometers waren in rechte lijn naar het Jubelpark, maar schijn bedriegt en het leek eeuwen te duren vooraleer je onder de Triomfboog over de finishlijn kon lopen. Iedereen was fysiek best diep gegaan, maar was apetrots op de medaille die we mochten ontvangen. De flesjes water waren wellicht nog meer gegeerd om terug op krachten te komen.

Na een verkwikkende douche werden we getrakteerd op de heerlijkste hotdogs van gans Brussel en met een frisse pint in de hand werden nabeschouwingen uitgewisseld en voetblaren geteld. Maar de sfeer zat er helemaal in en iedereen genoot van het intense groepsgevoel dat we onze grenzen hadden verlegd. Er leefde een unaniem gevoel dat dit initiatief de moeite waard was om zeker nog eens te herhalen (en als het kan met nog meer deelnemers), zodat de rekening van de MS-Liga Vlaanderen opnieuw gespijsd kan worden!

Oprechte dank aan allen die het initiatief mee tot stand hebben gebracht en uiteraard nog eens een dikke proficiat aan de medelopers!

Paul Vanlimbergen

Fotoreportage

Hieronder een fotoreportage van de heuglijke dag. Volgend jaar opnieuw!